Kialakult az NB III mezőnye – az idei szezonban vajon feljut a Szolnoki MÁV?

Megosztás

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága hosszú várakozás után végre közzétette az NB III-as bajnokság csoportbeosztását. A harmadik osztályban versenyző 64 csapatot a szövetség négy régióba sorolta: Északkelet, Délkelet, Északnyugat és Délnyugat.

Négy borsodi és szabolcsi, három hevesi, kettő-kettő hajdúsági és Jász-Nagykun-Szolnok megyei csapat, illetve egy fővárosi csapat vesz majd részt az NBIII északkeleti csoportjának hamarosan megkezdődő szezonjában. Az alábbiak:

Cigánd SE, Csepel TC, Debreceni EAC, Debreceni VSC II., Diósgyőri VTK II., Eger SE, FC Hatvan, FC Tiszaújváros, Füzesabonyi SC-Erőss út, Karcagi SE, Kisvárda Master Good II., Mátészalkai MTK, Nyíregyháza Spartacus FC II., Putnok FC, Sényő FC, Tiszafüredi VSE.

Ahogy látható, a 2024/25-ös szezonban ebben a csoportban a Karcag és a Tiszafüred játszik majd Jász-Nagykun-Szolnok megyéből. A délkeleti csoportban három érintett is van, Martfű, Szolnok és Tiszaföldvár. Íme az ottani mezőny:

ESMTK, Körösladányi MSK, Martfűi LSE, Szolnoki MÁV FC, Budapest Honvéd FC II., Vasas FC II., Gyulai Termál FC, Hódmezővásárhelyi FC, BKV Előre, Pénzügyőr SE, Szegedi VSE, Kecskeméti TE II., Tiszakécskei LC, Tiszaföldvár SE, Meton-FC Dabas, Monor SE

A megyeszékhely futballcsapatának felkészüléséről július elején már olvashattak a Szol24-en. Összesen három hét pihenő állt a játékosok és a szakmai stáb rendelkezésére, azóta már több felkészülési mérkőzést is játszottak. Az pedig a következő hónapokban fog kiderülni, idén kialakul-e olyan keret a MÁV-nál, hogy a feljutásért harcoljon a kiélezett mezőnyben.

Kép: szolnokimavfc.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek